Metoden

EAGALA er en non-profit international organisation med hovedsæde i USA. EAGALA betyder heste assisteret vækst og læring. EAGALA startede i 1999 og har i dag mere end 4500 medlemmer over hele verden.

 

I Danmark blev EAGALA modellen introduceret i 2006 og i dag i 2021 er der en netværksgruppe der hedder HAVOL hvor der vidensdeles, og trænes. 

 

Inden sessioner starter, afdækkes behov. Rammerne er en arena eller åben mark hvor mødet med heste og vores team tilbydes. 

Heste har en nysgerrighed, fællesskabsfølelse, hieraki og måler styrker og relationer i flokken som vi mennesker gør. Derfor kan de bruges i samarbejde med mennesker. 

Hestene reagerer individuelt og kan ikke trænes til at hjælpe mennesker i Eagala modellen. Her mødes
hesten som den er, og hver session er unik.

 

 
Hvorfor heste?

Heste minder os om noget

I mødet med hesten er det forskelligt hvordan vi agerer og reagerer. Sådan er det også for hesten.

I Eagala modellen anvendes metaforen, altså billedet på at hesten kan være noget andet. Et udtryk for enten en følelse, et menneske, en situation eller noget helt andet. Teamet er uddannet i en taleteknik, der fremmer undersøgelsen i hvad hesten kan minde om. Det giver et trygt rum til at finde ud af hvad
hesten minder om for dig, og hvad den kan hjælpe med. 

Derudover er heste sociale som mennesker, og har hver deres helt egen måde at være på. Det giver en parallel til os mennesker.

 

Kræver det kendkskab?

Kendskab til heste er udnødvendigt. Hestene indgår som et middel til at undersøge følelser og kropreaktioner. Vores utalte sprog er ca. 80% kropsprog. Hestene reagerer og agere forskelligt, 
hvorfor de hos mennesket minder om forskellige situationer og passer lige ind i den proces vi har
brug for, til at udvikle os.
 

Link til Hestenge Consult
www.hestenge.dk
Virksomheden bag Camp Action 

Ring på +4540366217 Karina Bjerremann
Lav din egen hjemmeside med mono.net